Általános Szerződési Feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Szexfotel webáruházat üzemeltető Akció Zóna KFT. (székhelye: 9028 Győr, Pattantyús utca 59./3.; cégjegyzékszáma: 08-09-020148; adószáma: 22741499-2-08; email elérhetőség: info@szexfotel.hu, telefonszám: +36 70 3816 832; továbbiakban: Szolgáltató) és az Akció Zóna KFT. által a Szexfotel  webáruházban(továbbiakban webáruház) nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.szexfotel.hu domain címen található weboldalon, a weboldalon keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között a szerződésben leírt módokon jön létre.

1.2. A Szexfotel weboldalon történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.3. A Szexfotel weboldal szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a Weboldalon érvényesen és sikeresen valós adatait megadva érvényes megrendelést ad le, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

1.4. A megrendelés leadása nem minősül szerződésnek, a teljesítésig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre levélben, telefonon és elektronikus levélben(e-mailben) van lehetőség. A Felek közötti szerződés az áru megvásárlása, az áru ellenértékének kifizetése során jön létre. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 8 évig megőrzi.

1.5 A Szexfotel weboldal üzemeltetését, a kiskereskedelmi tevékenységet az Akció Zóna KFT. végzi. Az üzemeltető elérhetőségei:

Székhely: 9028 Győr, Pattantyús utca 59./3.
Telefonszám: +36 70 3816 832
E-mail: info@szexfotel.hu

1.6 A Szexfotel weboldal ügyfélszolgálatát az Akció Zóna KFT. biztosítja. Az ügyfélszolgálat üzemeltetőjének adatai:

Ügyfélszolgálat címe: 9024 Győr, Közép u. 16., West-Gate Business Center
Ügyfélszolgálat nyitva tartása: 7.00-16.00
Telefonszám: +36 70 3816 832
E-mail: info@szexfotel.hu

2. Megrendelés

2.1 A Szexfotel weboldalon a termék megrendeléséhez nem szükséges előzetesen regisztrálni és vásárlói fiókot sem kell létrehoznia megrendelőinknek, a weboldal semminemű profiladatot, személyes adatot nem tárol.

2.2 A Szexfotel weboldalon a termék mellett minden esetben megtalálhatóak a vásárlói döntéshez szükséges alapvető adatok, információk, a termék ára, a műszaki paraméterek és a termék fotója is. A fotel megrendelése a “Megrendelés” menüpontra kattintva kezdeményezhető, ahol megrendelni kívánt darabszám, a fotel kivitelezésénél használandó kárpit fajtája, a megrendelő adatai, a szállítási és számlázási címadatok kerülnek kötelezően bekérésre.

2.3 A kiválasztott termék(ek) megrendelőlapra helyezését követően a megrendelőlap tartalma tetszőlegesen módosítható, illetve törölhetőek a megrendelőlapon lévő tételek.

2.4 A kiválasztott termékek megrendelésének véglegesítését a megrendelő lap alján található „Megrendelem” gombot megnyomva tudja a vásárló megtenni.

2.5 A megrendelés megtörténtét követően a webáruház a vevő e-mail címére egy elektronikus visszaigazloást küld a megrendelés részletes adataival.

2.6 A vásárlás, a szerződéskötés a megrendelt termék(ek) teljes ellenértékének kifizetésekor jön létre, tehát személyes átvétel esetén a termék(ek) teljes árának megfizetésekor, illetve utánvétel esetén az utánvét összege a futárnak való átadásakor.

2.7 Ügyfélszolgálatunk munkatársai az info@szexfotel.hu címen, illetve munkaidőben a (06) 70 3816-832-es telefonszámon készséggel állnak vásárlóink segítségére a megrendelések részleteivel kapcsolatban.

3. Szállítás és fizetési feltételek

3.1 A weboldalon megrendelt termék(ek) és a szállítási költség ellenértékének kiegyenlítésére előrefizetéssel, előreutalással van lehetőség.

A fizetendő végösszeg banki átutalása esetén vevőink a megrendelt termék(ek) árának és az esetleges szállítási díjnak az 100%-át banki átutalással, előreutalással fizethetik meg cégünk számára. A fizetendő összeget a megrendelést követően kérjük bankszámlaszámunkra: 10103379-05267600-01003004 átutalni.

A fizetendő összeg átutaláshoz szükséges adatokat(megrendelés száma, számlaszám, megrendelt termék adatok) a megrendelés weboldalon történő lezárását követően automatikusan elküldött email visszaigazolás részletesen tartalmazza.

Személyesen történő termék átvétel esetén vásárlóinknak lehetősége van bemutatótermünkben Budapesten a Mammut üzletközpontban (1024 Budapest, Lövőház u. 2-8.) cím alatt személyesen átvenni a megrendelt terméket.

A termék kiszállítása és helyszíni átvétel esetén az összeg beérkezését követően 14 napon belül a futárszolgálat szállítja ki a megrendelt terméke(ke)t vevőinknek, illetve vehetők át bemutatótermünkben.

3.2 A megrendelt termék(ek) átvételére a futárcéggel történő kiszállítás keretében van lehetőség.

3.3. A megrendelt termék, a szexfotel kiszállítását/házhoz szállítását az Akció Zóna Kft. megbízásából a trans-o-flex Hungary Kft., illetve a TNT Express Hungary Kft. futár cég végzi, amely cég a megrendelést követően a megrendeléskor megadott szállítási címen két alkalommal próbálja meg a kézbesítést teljesíteni.

3.4 A weboldalunkon megvásárolható tantrafotel termékünket védő csomagolásban szállítjuk megrendelőinknek, termékcsomagjainkat belföldre, Magyarország területén egységesen bruttó 16500 Ft díjért szállítjuk ki a vásárlóink által megadott szállítási címre, amely költség az utánvétel költségét is tartalmazza.

Kiszállítás és utánvét, külföldre szállítás esetén?

Weboldalunkon keresztül történő megrendelés esetén az alábbi országokban tudjuk a terméket megrendelőinknek kiszállítani: Ausztria, Németország, Szlovákia, Csehország.
A fenti országokba történő kiszállítás esetén a kiszállítás költsége egységesen bruttó 36600 Ft (€120).

3.5 A megrendelt termék kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban az ügyfél nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet, kontakt telefonszámot megadni(erre a megrendelés folyamatánál, a megjegyzés mezőben nyílik lehetőség). A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük! Fontos! Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés(hiány) esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni! A csomagban megtalálja a számlát, a használati útmutatót, a garanciális feltételeket és szerződési feltételeink nyomtatott verzióját, amely tartalmazza az ügylettel kapcsolatos adatokat, információkat.

3.6 A szállítást végző futárcég honlapja: http://www.tof.hu A futárcég szállítási feltételeit a http://www.tof.hu weboldalon a letöltések menüpont Általános Szerződési Feltételek linkre kattintva éri el illetve töltheti le az érdeklődő. A futárcég központi telefonszáma, kapcsolati űrlapja a fenti honlap “Kapcsolat” menüpontja alatt érhető el.

3.7 Szállítással kapcsolatos kérdések esetén az info@szexfotel.hu email címen vagy a (06) 70 3816-832  telefonszámon a weboldal üzemeltetőjének kollégájához lehet fordulni munkaidőben.

4. Az elállás joga, az elállás részletei

4.1 Amennyiben az Ügyfél a termék házhozszállítása illetve átvétele után el kíván a vásárlástól állni, azt az áru átvételét követő 14 naptári napon belül, indoklás nélkül megteheti. Ennek módjáról a A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló, 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet rendelkezik. Ügyfél az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.

4.2 Amennyiben az Ügyfél a vásárlástól el kíván állni, úgy az írásbeli elállási nyilatkozatot elegendő 8 munkanapon belül megküldeni a szolgáltatónak és természetesen magát a terméket is mihamarább vissza kell küldeni. A szolgáltató az elállás napjától számított 30 napon belül visszafizeti a megfizetett összeget az Ügyfélnek. Elállás esetén a Fogyasztót, az Ügyfelet kizárólag a termék visszaküldésének a költsége terheli, a vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

Természetesen az ügyfél a termék megvásárlásától a termék átvétele, kiszállítása előtt is bármikor elállhat, ez irányú szándékát telefonon, e-mailben és írásban jelezheti a szolgáltató, az üzemeltető felé.

5. Egyebek

5.1 A Szexfotel weboldalon történő vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

5.2 A szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Szexfotel weboldalhoz való csatlakozás miatt következett be. A látogató felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a vásárló felelős a weboldalhoz való kapcsolódásáért és a Szexfotel weboldalán történő vásárlásért. Az üzemeltető nem vonható felelősségre vis maior esetén. Vis maiornak kell tekinteni különösen az internetes hálózatban bekövetkezett olyan hibákat, amelyek megakadályozzák a Szexfotel weboldal akadálytalan működését és a weboldalon történő vásárlást, továbbá, ha a működési hibával összefüggésben az Interneten küldött és fogadott adat elveszik. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be.

5.3 Abban az esetben, ha a látogató bármilyen formában megsérti a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt szabályokat, akkor az üzemeltető szabadon érvénytelennek nyilváníthatja a vevő megrendelését és visszautasíthatja vásárlási szándékát.

5.4 A Szexfotel weboldal ezúton is tájékoztatja vevőit, hogy adataikat a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Adataikat harmadik félnek nem adja át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor harmadik fél a Szexfotel webáruház alvállalkozójaként közreműködik. Az alvállalkozók a webáruház által átadott személyes adatokat a megrendelés zökkenőmentes lebonyolíthatóságán és a megrendelés bizonyíthatóságán túl semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további jogi, vagy természetes személyeknek átadni. Az adatok kezelésekor a mindenkor hatályos Adatvédelmi Törvénynek, a weboldal Adatvédelmi elveinek megfelelően jár el weboldal üzemeltetője.

5.5 A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben ez nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő felek a Győri Városi Bíróság joghatóságát kötik ki.

5.6 A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.


Budapest, 2017. február 10.